Workshops/opleidingen met paarden en ezels in de hoofdrol

Naast therapie kunt u bij Koeching ook terecht voor opleiding en informatiebijeenkomsten.

Aankomende workshops en opleidingen

    Er staat nog niets op de agenda.
meer informatie en aanmelden

De dieren spelen bij Koeching een grote rol in de begeleiding van kinderen en jongeren. Omdat Annet hier zo enthousiast over is, wil ze haar kennis en ervaring graag delen met anderen.
Coaches, therapeuten, orthopedagogen, psychologen etc. zijn daarom van harte welkom voor opleiding hierin. Op dit moment staan geen opleidingsdagen gepland, mocht je interesse hebben, dan nodig ik je van harte uit om een berichtje te sturen of telefonisch contact te leggen.

Het is ook mogelijk om de opleiding tot paarden- /ezelcoach bij Caprilli coaching&training te volgen. Sylvia Bosveld, eigenaar van Caprilli, verzorgt zelf de basisopleiding tot paarden/ezelcoach. De vervolgopleiding paarden-/ezelcoaching voor kinderen en jongeren wordt door Annet gegeven. Meer informatie vind je op www.caprillicoaching.nl.

Vanuit persoonlijke ervaring, maar ook vanuit praktijkervaring weet Annet dat de ziekte van Lyme een enorme impact kan hebben op de persoon in kwestie, maar ook op het hele gezin. Dat is de reden dat Annet een opleidingsdag heeft ontwikkeld, met als doel haar kennis en ervaring te delen met andere jeugdhulpverleners.

Koeching gaat ook informatiebijeenkomsten organiseren over onderwerpen die een relatie hebben met de hulpvragen van kinderen en jongeren. Heeft u een onderwerp waar u graag meer informatie over wilt of wilt u ervaringen delen van en met andere ouders, dan horen we dat graag van u.

Workshops

Workshopdag: 'de ziekte van Lyme'

Annet van Koeching heeft intussen veel ervaring opgedaan met de begeleiding van cliënten met de ziekte van Lyme. De ziekte van Lyme kan heftige problematiek opleveren voor de persoon in kwestie, zeker ook als het om kinderen of jongeren gaat. Afgezien van de lichamelijke problematiek kunnen Lyme-patiënten ook op psychisch en sociaal-emotioneel vlak problematiek ervaren. De kinderen of jongeren met Lyme ervaren te vaak onbegrip en zelfs ongeloof, vandaar dat het van groot belang is dat zij ook mensen tegen komen die weten wat de ziekte van Lyme inhoudt, welke problematiek daarbij hoort en welke mogelijkheden er zijn in de psychische en/of sociaal-emotionele begeleiding van deze kinderen of jongeren. Dat is de reden dat ik collega-therapeuten, kindercoaches, of anderen die geïnteresseerd zijn op dit vlak, uitleg wil geven over de ziekte van Lyme.

Cursus #1

€75,- (excl. BTW)

Locatie:
Boerderij Borreveld

Deze cursus is nog niet ingepland.

Opleidingen

Kennismaken met / verzorgen van ezels

Ben je van plan om ezels aan te schaffen of heb je net ezels aangeschaft, dan is deze opleiding geschikt voor jou. In 2 dagen vertellen we je van alles over ezels.

Cursus #1

€300,- (excl. BTW)

Locatie:
Boerderij Borreveld

Deze cursus is nog niet ingepland.

Coachen met ezels (en paarden)

Wist je al dat ezels ook prima inzetbaar zijn als coaches? Net als paarden hebben ook ezels de gave om mensen te kunnen spiegelen. De ezel is een zeer gevoelig dier en is een expert in het lezen van lichaamstaal. De ezel merkt bijvoorbeeld de geringste spierspanning in je lichaam. Emoties en gedachten zorgen bij mensen voor fysiologische reacties in het lichaam, wat een ezel vervolgens opmerkt en via eigen gedrag ook laat zien.

In de 5-daagse opleiding 'coachen met ezels' leren we jou hoe je het gedrag van de ezel kunt interpreteren en welke vragen je daarbij zou kunnen stellen aan de cliënt.

Cursus #1

€750,- (excl. BTW)

Locatie:
Boerderij Borreveld

Deze cursus is nog niet ingepland.

Ezels, paarden en kinderen

Ezels zijn uitermate geschikt om in te zetten in begeleiding van kinderen. Deze opleiding heeft als doel om de ezel te kunnen inzetten in de sociaal-emotionele begeleiding van kinderen.

Cursus #1

€450,- (excl. BTW)

Locatie:
Boerderij Borreveld

Deze cursus is nog niet ingepland.